Formele outfits

Als student zijnde moeten we ook wel eens succesvol en representatief voor de dag komen. Zoals het gezegde: ‘Kleren maken de man’, wat natuurlijk ook zeker geldt voor de vrouw, dus waar is, wordt bewezen. Met een zakelijke outfit straal je uit wie je bent. Een nette look geeft meer aanzien en vertolkt gevoelens op van succes en zelfvertrouwen. Daarnaast zijn de meningen nogal verdeeld over hoe een vrouw zich hoort te kleden voor bijvoorbeeld een sollicitatie- of stage gesprek.

Daarom heb ik een paar tips hoe je je, als student, kan kleden naar een sollicitatie- of stageplek.

Basisstukken

Het is belangrijk dat je voor je formele outfit een goede basis hebt. Zoals, een mooie pantalon, een mooi colbert en mooie degelijke schoenen. Heel duur hoeft de outfit ook niet te zijn, als het maar casual en netjes is. Hier een voorbeeld:

Schermafbeelding 2018-12-07 om 16.29.34  Schermafbeelding 2018-12-07 om 16.40.14 laars

Colbert, H&M €29,99

Pantalon SHEIN €16,00

Laarsjes, Omoda 20% korting €79,95

Passende kleding

Belangrijk is dat de kleding die je aantrekt naar een sollicitatie- of stageplek, bij je past als persoon. Ben jij een stoer type? Trek dan niet een mantelpak aan, maar kies voor kleding die bij jouw figuur past en waar je je comfy in voelt.

Te Bloot

Fashion trends kun je prima toepassen in zakelijke kleding. Maar kleed je nooit te bloot. Een te kort rokje of een te laag uitgesneden blouse is ‘not done’. Probeer er ook voor te zorgen dat je een panty draagt, in plaats van blote benen, dit is toch echt een stuk netter.

Sieraden

Sieraden zijn ook belangrijk voor een formele outfit. Maar let op: draag geen heftige grote en te opvallende sieraden. Houd het mooi subtiel en netjes, zodat je outfit het meest opvalt.

Jas

Bij een nette zakelijke outfit hoort een passende nette jas. Draag geen leren jas maar ga bijvoorbeeld voor wol of een lange zwarte coat.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s